Movie Review : A Quiet Place

Assalamualaikum & Hello !!

Image result


Genres 
Horror, Mystery

About
A family is forced to live in ilence while from creatures that hunt by sound.

My view
Permulaan movie ni agak slow tapi ada suspens. Rasa berdebar gitu. Paling best masa klimaks. Macam naik roller coaster.. Banyak part terkejut. Ada satu scene tu, Nadia tak sorok cemas dia tu. I was like "Ya Allah selamatkan dia, selamatkan dia !". Banyak kali Nadia ulang sampaikan orang yang duduk sebelah Nadia dalam wayang pun terikut-ikut dengan Nadia. Hahaha..Ada satu scene tu memang sedih, tapi Nadia tak adalah sampai menangis. Hehe.. Bila sampai part ending, I want more !! Ending dia tergantung tapi tak sepi sebab kita boleh agak jalan cerita seterusnya. Overall, everything is good. Apa yang special about this movie ? Cara komunikasi mostly dalam bahasa isyarat !

Rate
9/10

Recommended ?
Yes !

Segmen : Making a Blog List by Blog Siqahiqa

Assalamualaikum & Holla !!


Jom join Segmen : Making a Blog List by Blog Siqahiqa!

*Click banner di atas

Segmen Bloglist 2018 by Thisni3za

Assalamualaikum & Hello !



*Click banner untuk join

Letter Happiness Giveaway by Blog Siqahiqa

Assalamualaikum & Hello !



*Click banner untuk join

Movie Review : Forgotten

Assalamualaikum & Hi !!

 Image result

Genres : Mystery, Thriller